SANUR PÅ BALI

BASLÄGRET PÅ BALI

Nu drar jag dit pepparn växer !

 

Från vårt basläger på Bali i Sanur ställer vi vår resa till den östra delen av ön ,vi upplever skönheten med sina enastående vackra risterasser därgrönt är mera påtagligt än grönt

Dessa enastående vackra konstverk skapat med primitiva redskap ur människohand får

osökt tanken till tiden då Baltzar von Platen var byggherre vid skapandet av vårt stolta

blå band genom Östrergötland- väsrergötland .

Dessa risterasser kom till långt tidigare,och samma arbetsredskap används än i dag ,det är med djup beundran man njuter av dess skönhet.

Vår resa går vidare längs Sidemen Road den kanske vackraste vägen på Bali, mitt råd är

att nöj dig inte med att uppleva det vackra från vägkanten, ett otal små stigar leder in i

naturens eget sköte där påtagligheten av njutning är som bäst.

När gud skapade dessa vackra öar som ligger som ett bälte vid ekvatorn,mitt i detta band av små sundaöarna lät han Bali ligga som det juvelsmyckade spännet.

Atmosfären på Bali kan man inte ignorera . om man tillbeder andarna så många gånger per dag av så många människor. Indonesien har hela 240 milj.invånare är det ofrånkomligt att hela atmosfären formliggen vibrerar av denna tillbedjan, detta lugn är mest påtagligt uppe i Tanganan hos Aga-folket. denna fofkgrupp lever ännu kvar utanför turist-kommersen. Från ett tidigare besök på 80-talet träffade jag en överenskommelse med konsthandlaren att träffas nästkommande dag hemma hos honom. nästkommande dag , en timma senare än överenskommen tid dyker han upp på sin motorcykel med en förklaring att andarna var på gott humör för att inleda dagen i goda affärer "där av dröjsmålet" .

Vid närmare fråga hos dessa människor om dessa höga trösklar i husen ca: 30 cm fick jag till svar att de onda andarna kommer ju från havet,och dessa kan inte flyga så som de goda andarna , b.l.a Garodan, således tar de sig inte över trösklarna.

Ett besök är inbokat till kvällen ute i det fria under stjärnorna där vi fått veta att en Ketjakdans kommer att äga rum.Denna dans är tagen från historien från ramadana , hindus heliga böcker om prins Rama och prinsessan Sita.


Kommentarer
Postat av: Susanne Blidborg

Mmmm Gudarnas Bali - den som ändå kunde komma åter till paradiset på jorden!



Klem

Susanne

2010-05-12 @ 13:17:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0